9 Verrassende voordelen van cannabisproducten

9 Verrassende voordelen van cannabisproducten

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat cannabis-producten geweldig zijn voor je huid, maar wist je dat ze ook brandwonden, sportblessures, spierpijn, artritis kunnen behandelen en therapeutische massages naar een heel ander niveau kunnen brengen?

En dit is nog lang niet alles!

Omdat cannabis-topicals niet-psychoactief zijn, zijn ze een veelzijdige manier om van die cannabinoïden te profiteren.

Beschikbaar als lotions, balsems, sprays en oliën - cannabis-geïnfuseerde huidproducten worden snel meer dan een schoonheidsproduct. Inderdaad, de krachtige bestanddelen bieden tal van genezende eigenschappen.

 

  1. Biedt gelokaliseerd pijnbeheer

Als u last heeft van rug- of kniepijn, kunnen cannabis-topicalen bijvoorbeeld helpen.

Met cannabis geïnfundeerde crèmes of oliën zijn geweldig voor de behandeling van pijn in een specifiek deel van het lichaam.

Beter nog, ze zijn ook snel werkend. Eenmaal aangebracht binden de cannabinoïden in de topicals zich met de CB2-receptoren in je huid, wat zorgt voor een snelle verlichting.

 Actuele cannabisinfusies werken op perifere basis, wat betekent dat ze niet in de bloedbaan terechtkomen. Dit vertaalt zich in nul psychoactiviteit. U kunt ze dus royaal toepassen zonder de mogelijke bijwerkingen van te veel THC.

 Voor pijn in het hele lichaam raden we cannabis-geïnfundeerde badzout aan - of een cannabismassage (zie # 9).

 

  1. Verbetert seksueel genot

Vrouwen en mannen van de wereld zijn blij, cannabis-topproducten komen de slaapkamer binnen. Bedrijven zoals FORIA hebben met olie en smeermiddelen geïnduceerde cannabis ontwikkeld om seksueel genot te verbeteren.

Cannabis is een bekend afrodisiacum, vooral voor vrouwen. In feite dateren de verwijzingen van cannabis voor seksueel genot meer dan 2000 jaar geleden in India, waar cannabis werd verwerkt in tantrische sekspraktijken.

 Vandaag ontdekken we deze krachtige oude arouser opnieuw.

 

  1. Behandelt milde huidirritaties

Wist u dat u cannabis topisch zou kunnen toepassen op insectenbeten, krassen en andere schaafwonden? Met cannabis geïnfundeerde crèmes en zalven zijn ideaal omdat ze lokale pijnverlichting bieden en de zwelling verminderen.

De juiste actuele cannabis kan ook krachtige antibacteriële eigenschappen bevatten.

Wees echter voorzichtig. Niet alle cannabis-topicals zijn gelijk gemaakt. Controleer altijd eerst de ingrediëntenlijst. Bepaalde additieven kunnen mogelijk uw symptomen verergeren.

  1. verlicht de symptomen van psoriasis

Patiënten met psoriasis weten hoe pijnlijk de aandoening kan zijn. Gekenmerkt door een overmatige opeenhoping van huidcellen, veroorzaakt psoriasis jeukende, pijnlijke rode vlekken op de huid.

Psoriasis kan beschamend en belangrijker ongemakkelijk zijn. Voor veel psoriasispatiënten zijn de opties beperkt. Er is immers op dit moment geen remedie bekend voor de aandoening.

Cannabis blijkt echter een krachtige behandelingsoptie te zijn. Een studie in 2007 onthulde dat cannabinoïden de opbouw van dode huidcellen remden - een directe oorzaak van psoriasis.

Hoewel er weinig formele studies bestaan ​​over de relatie tussen psoriasis en cannabis, is er geen tekort aan anekdotisch bewijs.

Hoewel meer onderzoek nodig is, is de positieve impact van cannabisinfusies op psoriasis duidelijk.

  1. Houdt de huid jeugdig

Wil je er jarenlang geweldig uitziende huid? Dan is het tijd om cannabis in je schoonheidsregime te verwerken. Het aanbrengen van met cannabis doordrenkte balsems, oliën en lotions kan wonderen doen voor je huid.

In principe voorkomt cannabis topisch dat uw huid ouder wordt. Dit kan gedeeltelijk worden verklaard door het feit dat cannabis een krachtige antioxidant is.

 Antioxidanten blijken het genezingsproces te versnellen en weefselbeschadiging door de omgeving te voorkomen. Eén studie toonde aan dat Cannabidiol (CBD) een krachtiger antioxidant is dan vitamine C of E. Dus cannabis zorgt er niet alleen voor dat je huid er jonger uitziet, maar houdt het ook gezonder.

  1. Vermindert ontsteking en artritis

Naar schatting lijden 350 miljoen mensen wereldwijd aan artritis. Hoewel deze aandoening vaak wordt geassocieerd met ouderen, worden meer dan een kwart miljoen kinderen alleen al in de Verenigde Staten ook getroffen.

Symptomen van artritis zijn zwelling, pijn en ontsteking in de gewrichten. Omdat artritische pijn voornamelijk veroorzaakt wordt door een ontsteking, zijn cannabis-topische middelen een krachtig middel.

Een studie in het tijdschrift Rheumatology onthulde hoe cannabis ontstekingen helpt bestrijden. Uit de studie bleek dat CB2-receptoren in de gewrichtsweefsels bij patiënten die leden aan artritis, abnormaal hoog waren. Cannabis helpt ontstekingen te bestrijden door deze receptoren te activeren. Zeker, de behoefte aan meer onderzoek is duidelijk, en toch zijn de huidige bevindingen niet minder verbazingwekkend

  1. Geneest sneller Burns

Brandwonden zijn een van de meest pijnlijke vormen van letsel die iemand kan ervaren en kan weken of zelfs maanden duren om te genezen, afhankelijk van de ernst.

Veel van de pijn geassocieerd met brandwonden is te wijten aan een ontsteking. Cannabis helpt om ontstekingen te kalmeren en tegelijkertijd pijn te verminderen.

Een goed gemaakt product kan ook helpen de brandwond sneller te genezen. En nogmaals, we willen hier meer onderzoek naar. Tot die tijd zijn de anekdotische verslagen indrukwekkend.

  1. Bestrijdt bacteriële huidinfecties

Wist je dat cannabinoïden antibacteriële eigenschappen bevatten? Van steenpuisten, cellulitis, impetigo tot zelfs folliculitis - cannabis kan verlichting bieden voor tal van bacteriële huidinfecties.

En in tegenstelling tot andere antibiotica, leidt het gebruik van cannabis niet tot het groeiende probleem van antibioticaresistentie, waardoor sommige onderzoekers zelfs cannabis het antibioticum van de toekomst noemen.

 Geweldig voorbeeld: een studie uit 2008 bracht aan het licht dat cannabis MRSA kan helpen stoppen - een bacteriële infectie die vaak ontstaat door resistentie tegen antibiotica.

De onderzoekers concludeerden:

"Alle vijf de belangrijkste geteste cannabinoïden (cannabidiol, cannabichromene, cannabigerol, tetrahydrocannabinol en cannabinol) vertoonden krachtige activiteit tegen een aantal methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) -stammen van de huidige klinische relevantie."

 Hoewel de onderzoekers de specifieke implicaties van met cannabis geïnfundeerde zalven, lotions en oliën in relatie tot antibioticaresilentie niet bestudeerden, was de boodschap duidelijk. Cannabis bevat krachtige en veranderende antibacteriële eigenschappen.

  1. Cannabis-topicalen zijn geweldig voor therapeutische massages

Kan een met cannabis geïnfundeerde massageolie superieur zijn aan een ander soort massageproduct? De huidige wetenschap lijkt zoveel te suggereren als je het therapeutische voordeel van het richten op die CB2-receptoren in de huid beschouwt, waardoor ontsteking of pijn wordt verminderd.

Dit kan geweldig zijn voor aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie, sportblessures, neuropathie en nog veel meer.

We hebben zelfs anekdotische rapporten van massagetherapeuten die een groot verschil zien in hoe cannabis-topproducten helpen om hun eigen ontstekingsniveau onder controle te houden na het geven van een massage.

Maar als deze producten zo goed zijn voor massage, hoe kies je dan de juiste actueel? Naar welke ingrediënten kijk je? Wat moet je weten als je een massagetherapeut, verpleegkundige of een andere soort geneesheer bent?

 

Bron: Green flower